HİTİT-TÖMER Ailesi Tokat’ta

Anadolu medeniyetlerinin beşiği Çorum’un uluslararasılaşmasına önemli katkılar sağlayan Hitit TÖMER, bu hafta sonu muhteşem bir etkinliğe daha imza attı. Kısa süre önce Çorum Obasına da bir gezi gerçekleştiren Hitit TÖMER bu etkinliklerine bir yenisini daha ekleyerek Tokat şehrine bir gezi düzenledi. Gençlik Spor Merkeziyle birlikte gerçekleştirilen gezi, sabahın erken saatlerinde başladı. Yol boyunca öğrencilerin keyifli ve mutlu halleri gözden kaçmadı. Şarkılar eşliğinde başlayan yoluculuğun Tokat’taki ilk durağı Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi oldu. Bu müze ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tokat’a ziyaretleri sırasında kaldığı evdir. Atatürk’e ait eşyaların da bulunduğu müzede öğrenciler hem bu eşyaları görmüş oldu hem de müze hakkında bilgi sahibi oldular. Atatürk Evi ve Etnografya Müzesinden sonra öğrenciler Gazi Osman Paşa Plevne Müzesini ziyaret etti. Bu müzede Gazi Osman Paşa ile ІІ.Abdülhamid’e ait bal mumu heykellerinin yanı sıra Plevne savaşına ait minyatürlerin, döneme ait kıyafetlerin, üniformaların, Osmanlı- Rus harbine ait görsellerin bulunduğu müzeyi öğrenciler merakla gezdiler.

Öğrencilerin sonraki durağı Tokat Mevlevihanesi oldu. Burada öğrenciler çeşitli el yazması eserleri, Kur’an-ı Kerim ve semâhânesini incelediler. Mevlevihane ziyaretinden sonraki durak Tokat Şehir Müzesiydi. Öğrenciler burada Tokat’a ait çeşitli tarihî eserler ile demirci, tenekeci, dabak, saraç, yemenici, çömlekçi, dökmeci ve urgancı gibi meslek gruplarına ait çeşitli bal mumu heykellerini görerek bu meslekleri yakından tanıma fırsatı buldular.

Öğrencilerin bir sonraki durağı Tokat Arkeoloji ve Etnografya Müzesi oldu. Bu müzede öğrenciler Hititlere, Roma Dönemine ve Hellenistik Döneme ait heykeller, sikkeler, tabletler, çömlekler ve daha sayabileceğimiz pek çok eseri yakından görme fırsatı buldular. Öğrencilerin  sonraki durağı ise Tokat Taşhan’ı oldu. Taşhan’ı gezen öğrenciler burayı da gördükten sonra Tokat Gençlik Merkezine gittiler. Burada biraz dinlenip, yemek yiyen öğrenciler daha sonra son durakları olan Tokat Hıdırlık Köprüsünü ziyaret etti. Yabancı öğrencilerin gezi sırasında keyifli ve neşeli halleri gözden kaçmadı. Bol bol fotoğraf çeken ve Tokat’ın tarihi güzellikleri hakkında bilgi alan öğrenciler ülkemizin tarihî ve kadim şehirlerinden olan Tokat’ı yakından tanıma fırsatı buldular.

 Hitit TÖMER, Türkçenin ve Türk kültürünün tanıtılmasının sadece sınıflardan ve teorik derslerden ibaret olmadığını bir kez daha göstermiş oldu. Bu haftaki gezinin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen Çorum Belediye Başkanı Sayın Halil İbrahim AŞGIN’a ve Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil ÇAĞLAR’a teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunarız. Hitit TÖMER ailesi olarak ülkemize gelen uluslararası öğrencilerimize yaşayarak, görerek ve deneyimleyerek Türk kültürünü ve “Dünya Dili Türkçe”yi öğretmeye devam ediyoruz.



HIZLI ERİŞİM

instagram Facebook Twitter