Çorum Obasında Hitit-Tömer Aşure Etkinliği Düzenlendi

 

Hicrî takvime göre Muharrem ayının 10'u itibarıyla başlayan Aşure günü sahip olduğu tarihsel anlamının yanısıra yapılışında da pek çok malzemenin kullanılması hasebiyle bereketi ve sağlıklı bir yaşamı sembolize etmektedir. Ayrıca Aşurenin yapıldıktan sonra çevremizdeki komşularımızla, dostlarımızla ve akrabalarımızla paylaşılması Türk kültüründe dayanışmaya, birlikteliğe atfedilen önemi de ortaya koymaktadır.


Hitit Tömer ailesi de tıpkı aşurenin içindeki farklı malzemeler gibi birbirinden farklı  kültürdeki gençleri Hitit Üniversitesi çatısı altında bir araya getirerek bir ahenk ve uyum içerisinde hem Dünya Dili Türkçeyi öğretmeyi hem de Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmaya çalışmaktadır.


Bu minvalde Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi SKS’nin katkılarıyla Hitit-Tömer tarafından 10 Ağustos 2023 tarihinde Çorumlu Obasında aşure günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe başta Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek olmak üzere Hitit-Tömer Müdürü Doç. Dr. Ahmet Başkan, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Hüseyin Yazıcı ve Öğr. Gör. Serdar Başutku, Hitit-Tömer akademik ve idari personeliyle 130 yabancı uyruklu öğrenci katıldı.


Etkinlik boyunca öğrencilerimiz eğlenceli vakit geçirirken aynı zamanda okçuluk/matrak hakkında bilgi aldılar. Daha sonra ise aşure dağıtıldı ve katılımcılara aşure hakkında bilgi verildi.





HIZLI ERİŞİM

instagram Facebook Twitter